Védekezés2

Fontos a védekezésnél, hogyha valaki megüt/megrúg ne rakd elé simán a kezedet, ne akard a támadás egész erejét a kezedre irányítva levédeni!

Minden védésnél végül is egy kicsit eltoljuk magunktól a támadó végtagot oldalra.

Például a karatéban van egy Gedan Barai nevű védés, aminek a lényege, hogy a karodat a füledtől egészen a tested mellé húzod gyorsan, úgy, hogy a kezed a védésnek a végén nyújtva legyen, és egy kicsit megcsavarodjon. Ezt a védést mutatja a videó is. (Nem csak oldalról lehet Gedan Barai-t védeni, szemből is)

Tehát ha már kézzel akarod a támadást védeni, húzd a kezed a tested oldaláig. Akkor is ésszerű ezt csinálni, ha késsel akarnak megszúrni/vágni.

Néha elég, ha csak oldalra lépsz, főleg, ha valaki dühből neked megy. Ha látod, hogy mikor fut, olyan erővel jön, hogy nem áll meg ha ellépsz előle, akkor megpróbálhatod megütni a tarkóját, amikor elfut melletted.

"Szégyen a futás, de hasznos. " Ez a mondás közhelyes, de igaz. :)
Próbálj ne kezdeményezni, vagy ha el lehet menekülni, menekülj el!

Ha valaki beszólogat, lehülyézd nézd, hülyének, menj el mellette, mondd, hogy nem érdekel mit szól be, és egyszer majd megunja, és majd a többiek sem fogják érdekesnek találni!

Bocs a sok írás miatt, de ezt el akartam mondani. :)

MagyarKarate2011. dec.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

mate102

hát ha késsel szúrnak az egy kicsit fájna

--Sin_Cara--

ez naon komoly és jó !!!

atdm1002

Igen ez a baj hogy sokan nem őrzik meg a hidegvérüket. Beszólnak nekik, és büszkeségből nem hagyják magukat, visszaszólnak, pedig ha hallgattak volna, bölcsek maradtak volna. Mert nem tudni az ilyen állatoknak mi áll a szándékukban. Egy rossz szó és máris véres arccal mész haza. :S Ezt mondom én is mindig, hogy szégyen a futás de hasznos. De sokan nem fogják fel hogy ennek a mondásnak van igazsága!

MagyarKarate

Bocsánat, ott azt akartam írni, hogy : Ha valaki beszólogat, lehülyéz nézd, hülyének............ :D