Ninjutsu Lábtaposás

A Legtöbb rendszerben, nem tanítják ezt az aljasnak számító mozdulatot, mert elég sérülés veszélyes. Persze a támadónak, hiszen itt most önvédelemről beszélünk.

A lényeg az, hogy minden ütésünk közben az első lábbal az ütéssel egyszerre, ahogy lépünk, rálépünk az ellenfél elől lévő lábára is. Persze ez úgy működik a leghatékonyabban, ha nem vagyunk egy oldalasak, vagyis ha a támadónk felállása jobb kezes, tehát a bal lába van elöl, akkor bal lábbal lépünk a lábára és bal kézzel ütjük meg, illetve ha fordítottan áll, akkor fordítva.

A lényege a mozdulatnak, hogy földre kerüljön a támadó. Tulajdon képpen rögzítjük az első lábát, azt összekötjük egy vonallal képzeletben a másik lábával, és egy erre a vonalra minél inkább a merőlegeshez közelítő irányt viszünk be, ha lehet fejre. Az ütésnek nem kell nagynak lennie, elég ha kibillentjük.

Gyakorlásnál lépjünk le a partnerünk lábáról, mivel könnyen elszakadhatnak az elől lévő szalagok. Az utcán mikor önvédelemre használjuk, akkor ne lépjünk le, akkor a másik lábunkkal egyből tapossunk akár a térdére...

Ezt a Ninjutsuban gyakran alkalmazzuk és minden technika alapja kezdő szinten. De gyakorlása és elsajátítása mindenképpen lassú gyakorlást és egy szakembert igényel, főleg mert különböző szituációkban különböző lépés a működő képes.

Általában a belső talp ívünket tegyük az ellenfél lábtőcsontjaira, és kontroláljuk közben megfelelően a kezeit, hiszen könnyen megüthet, vagy magával ránthat közben.

Ninjutsu jelentése: A Túlélés művészete.
Ninjutsu elve: Túlélni bármi áron.

Naruto2013. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!