Aikido .1. (ics)

1.az ellenfél ütni akar,te a reflex-eiddel kitérsz az ütés elől
2.megfogod a kezét (ha a jobb kezével üt akkor a bal kezeddel fogod meg, ha a bal kezével, értelem szerűen a jobb kezeddel fogod meg)
3.átbújsz a keze alatt úgy hogy az ember mögé kerülsz de a kezét nem engeded el
4. utána a kezét csak felfelé kell tolnod a hátán de óvatosan mert ha durván csinálod eltörhet a válla

borsooo2008. dec.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

CsabaOR

kossz

Abc

Azt nem értem h minek ilyen fogások. Én Rendészeti képzésen vok és már tudom az egyenes ütés, a horgokat, felütéseket meg a rugásokat és szerintem ennyi elég az önvédelemhez ;)

pinterbence

Én járok AIKIDO edzésre.

sun40

Ezt lehet alkalmazni, de nem Aikidobol. Ezt nem tudom honnan szedted, hogy ez aikido, de ez nem az. Rendben, 1. feszítés. De ahogy oda eljutsz az nem az! Az aikido a támadónak az energiáját-lendületét használja ki. És hogyha valaki támad akkor esetleg lépés-fordulás-helybenfordulással megcsinálhatod szabályosan, vagy keverheted más mondulatokkal de így ahogy le van írva nem. Mert ha valaki erősebb és te meg egy kis mamlasz vagy és elfúl a szél akkor már nem válik be. De ha éppen erősebb vagy és ő a kisfos akkor erőböl megtudod csinálni, de ez akkor se nem aikido.

ast

kösz ezt a trüköt jo hogy felragtad alkaémazni fogom

ast

ez nanon jo sikerült

Roy1991

Csak egy tanács ez egy nagyon jó teknika,de ha nemis lenne az akkorse kritizálnák egy több száz éves stílust,...de ha elkapod a kezét utánna sztem üsd meg többször egymás után vagy az elkapás és az ütés legyen egyidőben,mert ott a másik keze és ha nem ütöd meg, ő üt meg illetve könnyebb a karját is kitekerni,ha már megütötted és az ütésedre figyel.....

Aron012

Király!

Obito

én ismerem ezt a fogást! ez nagyon jó! szinte mindig beválik